Hvis ikke du har de krævede formelle uddannelser er det muligt at få vurderet dine realkompetance på baggrund af alder, beskæftigelse og fritidsinteresser.
Ved tvivlsspørgsmål, eller hvis du fx har brug for inspiration i forhold til ansøgning om optagelse på kvote 3, er du velkommen til at kontakte os på telefon +45 24 40 51 66 eller på mail mail@eft-instituttet.dk
Du kan søge optagelse på kvote 1, kvote 2 eller kvote 3 afhængig af din uddannelses- og erfaringsmæssige baggrund.
Det er ligeledes muligt at søge optagelse på merit fra andre kvalitetsvurderede psykoterapeutuddannelser
Ansøgere med en relevant lang (5 år) eller mellemlang (3 år) videregående uddannelse af psykologisk, pædagogisk eller sundhedsfaglig karakter, fx psykolog, læge, lærer, sygeplejerske, socialrådgiver, ergo- eller fysioterapeut, teolog eller pædagog.
Ansøgere med en uddannelse på minimum professionsbachelor niveau (minimum 3 år), som ikke er af psykologisk, pædagogisk eller sundhedsfaglig karakter, kan søge ind på dispensation og optages efter en konkret helhedsvurdering.
Ansøgere med en mellemlang eller længere erhvervs- eller faguddannelse, kan søge ind på dispensation og optages efter en konkret helhedsvurdering af realkompetencer og livserfaring.
Det gælder fx hvis du er uddannet SoSu-assistent, heilpraktiker, politibetjent, zoneterapeut, misbrugsbehandler, fængselsbetjent, skuespiller etc., eller hvis du har en anden praktisk, musisk eller teknisk uddannelse med efterfølgende personlige og erhvervsmæssige erfaringer i forhold til relationer og ansvar for andre mennesker.
En forudsætning for optagelse på dispensation på kvote 3 er, at du har suppleret din uddannelse med kurser fra højere læreranstalter eller lignende (åbent universitet, de sociale højskoler, sygeplejehøjskole, diplomuddannelser eller lignende) inden for psykologi, ledelse, personlig udvikling, terapi, supervision, mentoring og pædagogik.
Du skal have mindst 3 års relevant erhvervserfaring.
Det kan enten være indenfor din profession (kvote 1) eller ved at have arbejdet med andre mennesker (kvote 2 og 3) indenfor fx undervisning, pleje, handicaphjælp, socialt eller sundhedsmæssigt arbejde, ledelse, Human Ressource, konsulentvirksomhed, mentoring, misbrugsbehandling, arbejde som plejefamilie, alternativ behandling.
Anden erfaring, som fx ulandsarbejde, frivilligt socialt arbejde, ophold i udlandet af længere varighed, højskoleophold, egen terapi og/eller supervision i arbejdsmæssige sammenhænge, kan i et vist omfang kompensere for manglende erhvervserfaring.
Du skal kunne dokumentere en vis viden om psykologiske eller terapeutiske teorier og principper.
Her kan du fx bruge et deltagerbevis eller anden dokumentation fra fx tidligere terapeutiske uddannelser eller kurser, udviklingsgrupper, kurser med pædagogisk og/eller psykologisk indhold, fx fra et Voksen pædagogisk grundkursus, et kursus på folkeuniversitetet, et højskoleophold, HF eller lignende.
Du skal demonstrere, at du har udviklet sociale kompetencer, modenhed og robusthed, som bl.a. sætter dig i stand til at reflektere over dit eget liv, og til at kunne leve dig ind i og rumme andre menneskers model af verden. Du skal desuden være indstillet på at arbejde med din egen personlige udvikling og på at involvere dig personligt i samspillet med medstuderende og undervisere i uddannelsesforløbet.
Optagelse baseres på din skriftlige ansøgning samt på en personlig samtale (ansøgermøde), hvor din modenhed, sociale kompetence, motivation og erfaring vurderes.
EFT-instituttets optagelseskrav tager udgangspunkt i og opfylder de optagelseskriterier, som So-cialministeriet, Indenrigs- og Sundhedsministeriet og Undervisningsministeriet udarbejdede i juli 2004.
Studerende fra andre kvalitetsvurderede psykoterapeutuddannelser kan således søge om meritoverførsel, idet vi dog stiller som krav, at den tidligere uddannelse hviler på et oplevelsesorienteret teoretisk og metodisk grundlag.
Der kræves dokumentation i form af studieordning og undervisningsplaner med angivelse af lektionstal og gennemgående temaer samt dokumentation for beståede eksaminer, og så vidt muligt et overdragelsesdokument (udarbejdet og anbefalet af Dansk Psykoterapeutforenings Forum for uddannelsessteder) fra det uddannelsessted, den meritansøgende kommer fra.
Dokumentationen danner grundlag for vurderingen af, i hvilken grad ansøgerens viden, færdigheder og kompetencer matcher EFT-instituttets læringsmål for de år, der søges merit for. I vurderingen lægges der særlig vægt på, hvilke emner og temaer ansøgeren allerede har gennemgået, og hvordan disse dækker pensum for de år, der søges merit for. Hvis det vurderes nødvendigt, stilles der krav om at meritansøgeren, inden eller sideløbende med opstarten på uddannelsen, supplerer sin hidtidige psykoterapeutuddannelse på specifikke områder indenfor en bestemt tidsramme. Oftest vil der også eller som minimum blive stillet krav om at den meritansøgende deltager som ’gæst’ på udvalgte moduler (til dagspris) på uddannelsens første dele, da disse er nødvendige for en fuld forståelse af den Emotions-Fokuserede Terapis teori og metode.
Optagelse indebærer en studieforberedende samtale med EFT-instituttets studievejleder.
1. året
Hvis underviserne vurderer, at den studerendes skriftlige opgave ikke umiddelbart opfylder eksamenskravene, gives den studerende besked i god tid (og før sine medstuderende), og vejledes i, hvorledes hun/han kan forberede en mundtlig supplering af opgaven, som i drøftelse med underviserne kan føre til, at opgaven bedømmes bestået. Denne drøftelse finder sted i løbet af evalueringsdagene. Prisen for mundtlig supplering af opgaven vil være kr. 750,-
Vurderes den studerende efter denne samtale ikke bestået, vejleder eksaminator (underviseren) den studerende i, hvorledes hun/han kan omarbejde og/eller supplere sin skriftlige opgave med henblik på, at opgaven herefter kan bedømmes bestået. Denne proces skal være afsluttet senest en måned efter ordinær afleveringsfrist. Prisen for rettelse og bedømmelse af den supplerende opgave vil være kr. 1.750,-.
Såfremt opgaven herefter ikke bedømmes bestået, bliver der reeksamination ved den næste ordinære eksamenstermin. Den studerende betaler da et eksaminationsgebyr på kr. 1.750,- (til dækning af administrationsomkostninger samt undervisernes læsning og bedømmelse af opgaven.)
NB! Det er ikke indholdet i den personlige udviklingsproces, der vurderes, men den studerendes evne til at beskrive sin proces fænomenologisk og til at reflektere over den personligt og teoretisk.
I bedømmelsen af opgaven vægtes den studerendes formåen med hensyn til at beskrive fænomenologisk og integrere og anvende de teoretiske begreber ligeligt.
2. året
Opgaven vurderes bestået/ikke bestået af eksaminator (underviseren i det pågældende misbrugstema) og ekstern censor.
Eksamen bedømmes ikke-bestået hvis:
- opgaven ikke opfylder eksamenskravene
- den studerende ikke har afleveret opgaven rettidigt
- den studerende ikke har afleveret lægeattest ved sygdom rettidigt
Tilbagemelding og feedback, som er skriftlig, sendes pr. mail til den studerende inden det undervisningsmodul, hvor der arbejdes med selvevaluering, evaluering og udviklingsmål.
Tilbagemelding og feedback sendes som SIKKER MAIL.
Er den studerendes opgave bedømt ikke bestået, vejleder eksaminator (underviseren) den studerende i, hvorledes hun/han kan supplere sin opgave med henblik på, at opgaven herefter kan bedømmes bestået. Denne proces skal være afsluttet senest en måned efter anden årets sidste undervisningsmodul. Prisen for vejledning, læsning og bedømmelse af den supplerende opgave vil være kr. 2.100,-.
Såfremt opgaven herefter ikke bedømmes bestået, bliver der reeksamination ved den næste ordinære eksamenstermin. Den studerende betaler da et eksaminationsgebyr på kr. 2.900,- (til dækning af administrationsomkostninger samt eksaminators og censors læsning og bedømmelse af opgaven.)
3. året
Opgavebesvarelsen vurderes bestået/ikke bestået af to undervisere på instituttet.
Er den studerendes opgave bedømt ikke bestået, vejleder underviseren den studerende i, hvorledes hun/han kan supplere sin opgave med henblik på, at opgaven herefter kan bedømmes bestået. Denne proces skal være afsluttet senest en måned efter ordinær aflevering. Prisen for rettelse og bedømmelse af den supplerende opgave vil være 2250 kr.
Såfremt opgaven herefter ikke bedømmes bestået, bliver der reeksamination ved den næste ordinære eksamenstermin. Den studerende betaler da et eksaminationsgebyr på 3250 kr. (som dækker administrationsomkostninger samt undervisernes læsning og bedømmelse af opgaven.)
Eksamen bedømmes ikke-bestået hvis:
- opgaven ikke opfylder eksamenskravene
- den studerende ikke har afleveret opgaven rettidigt
- den studerende ikke har afleveret lægeattest ved sygdom rettidigt
Sygdom
Ved sygdom jf. studieordningen: ”Bliver en studerende forhindret i at deltage i eksamen på grund af sygdom skal dette meddeles til EFT-instituttet. Sygdommen skal dokumenteres ved lægeattest, som skal være EFT-instituttet i hænde senest 3. hverdag efter eksamens afholdelse. Den studerende betaler selv for udgiften til lægeattesten. Dokumenteres sygdommen ikke rettidigt, anses eksamen for ”ikke bestået.”
Genindstilling til eksamen
En studerende, der ikke består eksamen, kan genindstille sig til den samme eksamen to gange. En eksamen er ikke bestået når:
- præstationen ikke opfylder eksamenskravene
- den studerende er udeblevet fra eksamen og/eller eksamensforløbet
- den studerende ikke har afleveret lægeattest ved sygdom rettidigt
Reeksamination kan ske ved næste ordinære eksamen, sammen med næste hold. I så tilfælde betales der et reeksaminationsgebyr på 2.900 kr. (som dækker administrationsomkostninger samt eksamination).
Der kan søges dispensation til at blive reeksamineret inden næste ordinære eksamen. Også i dette tilfælde betales der et reeksaminationsgebyr på 2.900 kr. (som dækker administrationsomkostninger samt eksamination).
Forskellighed er et af nøgleordene, når man skal beskrive mennesker. Vi kommer til verden med forskellige kort på hånden alt efter vores kropslige tilstand, vores køn, det land og klima, vi fødes i, den kultur, som er gældende dér, samfundet vi er en del af og den familie vi vokser op i.
Den Emotions-Fokuserede Terapi ser vores følelser som et indre navigationssystem. Det er vores følelser der fortæller om noget er vigtigt, godt, svært eller farligt. De er signaler der giver os mulighed for at kende vores behov, og videre hvordan vi kan handle i en given situation.
“Igennem hele uddannelsen har jeg følt mig i trygge og kompetente hænder, så fortidens svære svigt og oplevelser kunne bearbejdes. Underviserne har støttet min proces fuld af empati og omsorg, og jeg har haft stor glæde af egenterapi på instituttet ved siden af studiet.”
Copyright EFT-INSTITUTET 2019 © | Cookiepolitik | Privatlivspolitik | EFT